„Gazdasági kilátások és lehetőségek” Világ Gazdasági konferencia

Az alcím „Nagyító alatt a magyar gazdaság” nem teljesen fedte a konferencián elhangzottakat, mert – ahogy a továbbiakban látni fogják – „kitekintés is volt a világra. A Rendezvényt Diószegi József a Világ Gazdaság főmunkatársa nyitotta meg (dioszegi kép).

Az első előadás egy kulcs kérdéssel foglalkozott. Nagy Márton az MNB alelnöke előadása a „Növekedés barát finanszírozás” címet viselte , és részletesen tárgyalta, hogy ehhez mi kell (Nagy képek).

Egy rész témával az „Okok és trendek az állampapír piacon” témával foglalkozott Barcza György az Államadósság Kezelő Központ Zrt. vezérigazgatója (Barcza képek).

Egy újabb kulcs kérdés következett a „Munkaerőhiány – meddig” címmel, amiről Baja Sándor a Randstad ügyvezető igazgatója (baja képek).

A „Bérfelzárkóztatás és az adórendszer változásai” volt  Lőcsei Tamás a PwC Adótanács üzletágának a vezetője által előadott (locsei képek).

A szünet után volt a már említett kitekintés Szabó László a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára által „Külgazdasági esélyek, lehetőségek és buktatók” címmel tartott előadással (szabo képek).

A „Versenyképesség és felzárkózás” címen adott tájékoztatást erről a témáról Baksay Gergely az MNB Költségvetési és versenyképességi elemzések igazgatóság igazgatója ((baksay képek).

Ahogy már megszokhattam: A magánkutatók és feltalálók mint nemlétezők, egyetlen előadásban sem voltak megemlítve.

 

Dr. Simonyi Endre