A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny meghirdetése

Október 6.-án az Ericsson K+F Központjában jelentették be ennek a versenynek az indítását.

A bevezetőt Antal Csaba a házigazda cég Technológiai és Innovációs igazgatója tartotta (antal kép). Joggal! Az Ericsson egyik kutató központját működteti immár évtizedek óta Magyarországon az egyik legnagyobb magyar kutató intézetet adva ezzel hazánknak. Már az egyetemeken (most már a középiskolákban is) igyekszik elősegíteni, kinevelni az utánpótlást ehhez.

A folytatást dr Pakucs János a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke adta (pakucs kép). A MISZ a verseny szervezője, lebonyolítója a kezdetektől fogva.

Az első vetített képes előadást Dr Palkovics László az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára tartotta (2577 – 2593. kép). Ő a kutatást „belülről” ismeri, mert korábbi munkahelye a Knorr  Bremse, amelynek magyarországi igazgatója volt, a gépkocsik fék berendezéseinek az innovatív megoldásaikon alapuló, a világ élvonalát adó fejlesztő és gyártó vállalata.

Utána Ivánka Gábor a korábbi verseny bíráló bizottságának a tagja (ivanka kép) mutatott be három sikeres versenyzőt.

Először Bálint Karola az Intel International Science and Engineering Fair Oracle különdíjának dijazottja (2595 – 2600. kép) beszélt.

Majd Rácz Gréta az International Wild Life Research Week résztvevője következett (2601 – 2606. kép).

A harmadik Imets Tamás a brüsszeli 28. Fiatal Tudósok Versenyének résztvevője volt (2607 – 2621. kép).

A rendezvényt professzor Dr. Szabó Gábor a MISZ elnöke zárta be (szabo kép).