A rendezvények ételei

A kávé szünetekben néha volt valamilyen apró sütemény a kávén és teán kívül, de azokat nem kóstoltam meg, és le sem fényképeztem. Nem látszottak ugyanis eltérőnek az itthon megszokottaktól.

Az ebédek alapvetően kétféle étel fajtából álltak. Voltak kínai ételek, amiket én nem ettem, mert biztosan nem helyi különlegességek. A másik csoportba az indiaiak tartoztak. Ezekből az egyik nap végig kóstoltam mindet, és le is fényképeztem majdnem az összest.

Kimaradt a képek közül egy édeskés leves, amit olyan „bögrében” tálaltak, mint egy virágcserép. (Mind a formája, mind az anyaga olyan volt!) Ugyancsak kimaradt az üvegesen átlátszóra mézben sült gyűrű alakú alma is.

Amiket lefényképeztem azok a következők voltak a nem túl tudományos magyarázatukkal együtt:
Aloo gobhi adhari talán rántott karfiol (adhari kép).

Sambhar kissé erős lencse a leves és főzelék közti sűrűséggel (sambhar kép).

Különféle saláták és kókusz öntet (salatak kép).

Mutton raara, kecskehúsból készült mérsékelten erős pörkölt (mutton kép).

Paneer makhni ez egy speciális a mi aludttejünk és lágy sajtjaink közé eső sajtból és nem nagyon erős szószból készült valami (makhni kép)
Naan/Tandori/Roti/Paratha/Pulka lepény-kenyér tál, benne a felsorolt öt féléből egy, de hogy melyik, azt nem tudom (naan kép).

Az én „vegyes tálam” (vegyes kép), amit ezekből összeállítottam.

Kesari phirni – valami tejbegrízre emlékeztető, kellemes ízű valami (kesari kép).

Simonyi Endre