Knowledgexpo

Az AICTE-CII Survey of Top Industry-Linked Technical Institutes 2014 díjkiosztásával kezdődött a szintén a CII által rendezett konferencia és kiállítás. A díjazottak kiválasztása egy három hónapos online felmérésből, és egy ugyanennyi ideig tartó zsűrizésből állt. A zsűrinek több, mint 50, az iparból és akadémiai intézetekből jött tagja volt. A vizsgálat során ezek felkeresték, mind a résztvevő karokat, mind azok ipari kapcsolatait.

A versenyt évente rendezik három év óta. Az első évben még csak a műszaki karok indulhattak, mégpedig csak azok, amelyek már legalább 10 éve léteztek, és amely intézménynek legalább három kara volt. Ez tavaly legalább négy karra bővült, és már menedzser és gyógyszerész karok is bekerültek. A tavalyi 355 indulóval szemben idén már 814 kar vett részt.

Az ipar is igen nagy érdeklődést mutat a verseny iránt. Ezt mutatja az, hogy a díjakat a Bharat Forge, Cadila Pharmaceuticals, Elico, Dynamatic Technologies, Godrej, Infosys, Ingersoll Rand és a Tata Chemicals adta.

A felmérés eredményét egy erős konzultáción alapulva kialakított algoritmus alapján értékelik ki. Az algoritmus idén a tapasztalatok alapján módosult.

A díjazottak:

A legjobb ipari kapcsolatot kialakított mérnök kar diplomáját a Bharat Forge adta a Thiagarajar Polytechnic College számára. Az átadó Dr Rajkumar Singh, az átvevő C. Valliapa volt (egy kép).

A legjobb ipari kapcsolatot kialakított villamosmérnök kar diplomáját az Ingersoll Rand adta a Thiagarajar Polytechnic College számára. Az átadó Venkatesh Valluri, az átvevő C. Valliapa volt (ketto kép).

A legjobb ipari kapcsolatot kialakított gépészmérnök kar diplomáját a Dynamatic Technologies adta a Parul Institute of Engineering and Technology számára. Az átadó Udayant Malhotra, az átvevő prof. Ruchi Srivastava volt (harom kép).

A legjobb ipari kapcsolatot kialakított kombinált mérnök kar diplomáját az Elico adta a Sri Eshwar College of Engineering számára. Az átadó Ramesh Datla, az átvevő R. Mohanram volt (negy kép).

A legjobb ipari kapcsolatot kialakított vegyészmérnök kar diplomáját a Tata Chemicals adta az Institute of Chemical Technology számára. Az átadó Dr DK Sundar, az átvevő prof. PR Vavia volt (ot kép).

A második legjobb ipari kapcsolatot kialakított mérnök kar diplomáját a Bharat Forge adta a Walchand Institute of Technology számára. Az átadó Dr Rajkumar Singh, az átvevő Dr S A Halkude volt (hat kép).

A második legjobb ipari kapcsolatot kialakított gépészmérnök kar diplomáját a Dynamatic Technologies adta a Walchand Institute of Technology számára. Az átadó Udayant Malhotra, az átvevő Dr S A Halkude volt (het kép).

A legjobb ipari kapcsolatot kialakított menedzser kar diplomáját a Godrej adta az International Management Institute számára. Az átadó Navroze Godrej, az átvevő prof. Himansu Joshi volt (nyolc kép).

A legjobb ipari kapcsolatot kialakított gyógyszerész kar diplomáját a Cadila Pharmaceutical Ltd. adta a Bombay College of Pharmacy számára. Az átadó Dr Deepak Sawney, az átvevő Dr M N Saraf volt (kilenc kép).

Simonyi Endre