India-US Műszaki Találkozó

A Greater Noida városában (India, Delhitől kb. 50 kilométerre) tartott nagyrendezvényt egy plenáris üléssel nyitották meg (elnokseg kép).

A rendezvény jelentőségét mutatta, hogy a levezető elnök Venkatesz Valuri (valuri kép) úr, a CII ((Confederation of the Indian Industry, azaz a VOSZ ottani megfelelője, azzal a különbséggel, hogy India a világ egyik ipari nagyhatalma is) vezérigazgatója  volt.

Az első előadást Diana Farrell (farrell kép) a US-India Üzleti Tanács ügyvezető elnöke tartotta, beszámolva a legutóbbi eredményekről.

A következőú előadó Dr Naushad Forbes (forbes kép), a CII alelnöke, a Rendezvény elnöke volt. Ő már konkrétan magáról a rendezvényről beszélt.

A CII eredményeit Ajay S. Shiram (shiram kép), az elnök ismertette.

Richard Stengel (stengel kép) az Egyesült Államok Külügyminisztériumának helyettes államtitkára Indiának a világgazdaságban betöltött szerepét méltatta.

A méltatásban a párt K. VijayRaghaven professzor (vijay kép), az Indiai Kutatási és Technológiai Minisztérium államtitkára adta meg.

A rendezvény fontosságát igazán az támasztotta alá, hogy a két záró előadást Dr John P. Holdren (holdren kép) Elnöki Tanácsadó, a Fehér Ház Tudományos és Műszaki igazgatója, valamint Dr Hars Vardhan az Indiai Tudományos és Műszaki, és Földtudományi miniszter tartotta.

A zárszót pedig Dr Arabinda Mitra (mitra kép) ugyanennek a minisztériumnak a Nemzetközi Kapcsolatok Részlegének a vezetője tartotta.

Simonyi Endre