Új magyar (világ?) rekord küszöbén

A magyar Street Food (miért nem utcai étkezés?) történetének új fejezete nyílik november elsején, mely a magyar népi ízek kultúrája jegyében négy darab egyhónapos akciót szentel a libáknak (libás ételeknek és Újbornak), a Karácsonynak, a disznóknak (disznóöléssel!) és a hazai finom sajtoknak. Lesznek sütőtökből is készült, Bourbon-hordóban is érlelt 10%-os alkoholtartalomra hízlalt töksörök is, meg a biztonság és eladhatóság kedvéért olcsó csomagolású borremekek is, stb.

A helyszín az építészeti műemlék része, az Erzsébet téri Fröccs terasz, melynek sarka most Prosit Borbár néven játssza vendégváró szerepét. Apropo vendégvárás: a vendégeket libuskának öltöztetett kedves leánykák regisztrálták (1.sz. felvétel), a nagy gúnárok pedig a belső helyiségben ismertették a programokat (2.sz.felvétel).

Kedvcsinálóul a meghívott vendégek friss libasültet, libamájacska foszlányt kaphattak kenyérrel és tök-répa szörppel (3.sz.felvétel), és máris indulhatott a fogyasztás (4.sz.felvétel).

A Gastro Centrum (miért nem ízközpont?) programjait hétvégeki termelői piac, Gozsdu-udvarbeli budapesti régiségek kiállítása és vására, továbbá esetenként még jazz program is élénkíti. Ottlétünkkor a kéttagú zenekar megérkezése és letanyázása éppen eltávozásunkra  esett (5.sz.felvétel), az előadott színvonalas tradícionális jazz kompozíciók pedig már csak a tér járókelőit bűvőlhették el (6.sz,felvétel).

Megtudtuk még, hogy az interneten 50%-os kedvezményű jegyek lesznek nyerhetők, acélból, hogy Isten egyszerűbb teremtményei is megtisztelhessék ezt a magyaros ízkavalkádot.

Spectator