Ott jártam a Singli Clubban

Városunk kopott, slumos részén népszerű celeb vendégek megjelenését hirdető mélypincében új, nagyreményű klub nyílt. Már a bejáratkor megkarszalagozták a vendégeket, színek szerint ismerkedős, talán ismerkedik, foglalt minősítés választására adván lehetőséget. A 19h-ra hirdetett kezdés némi várakozással fűszerezve 20:30 h-kor következett be. Addig a 3cl-re töltött pezsgős poharakkal és a négyféle finom  kis harapnivalókkal mulatta magát a lassan gyülekező ujságíró-fotós társaság.

[Fogadjunk, ez volt az utolsó szendvicstál, dörmögte egy sokat tapasztalt profi szendvicsevő újságíró. Igaza lett!.)

Az üres mélypince több részre oszló helyiségeiben finoman susogott a magányos diszkó pult (1.felv.), némán pihent a  bárpult (2.felv.) és a nagy reményekre jogosító színpad elején megjelentek az első, türelmesen várakozó kóbor szinglik is.(11.felv.)

Jöttek, jöttek a vendégek, jelentős pózoló forgalmat bonyolítva le a profin megvilágított fotófal előtt. ( 5., 7. és 12.felv.-ek)

E sorok írója a meghívóban megnevezett celebeket nem ismervén – leszámítva kamaszkora egyik bálványát, a még ma is önmagában és társaságban is szívesen és szépen pózoló szőke Karda Beátát(3., 4., 6., felv.) – továbbá mivel bemutatkozás nem volt, vaktában készített felvételeket, remélve hogy így jelentősebb személyeket is lencsevégre kapott. (7. felv.)

Közben szűk baráti körben belépett és el- fel tűnt, a nevét politikailag és kriminalisztikailag is ismertté tevő Zuschlag János is. (8.felv.). A nyüzsgőssé vált társaságban kedves személyiségű, magyarul is beszélő barátságos keleti emberek is megjelentek. (13.felv.)

20:30h-kor megjelent az est háziasszonya, Bálint Antónia is. (10.felv.) Szokott kedvességével ismertette a Club céljait (több, mint társtaláló és szórakozóhely, művészi élményeket is fog nyújtani), valamint a zártkörű nyitónap programját ( az est személyiségének megválasztása, jazz-bemutató, eredményhirdetés, játék.)

Hazafelé indulva még megörökíthettem a fogadó-búcsúztató kisasszony felém vetett kedves mosolyát. (15.felv.)

Üdvözlettel: spectator