“Debrecenbe kéne menni” II.

Az első debreceni cikkben említett ételek forrásai, úgymint a toros káposztáé, a habrollóé, a gyümölcskenyéré megvannak most is! Ez utóbbi még azzal is különleges – a mindhármukra vonatkozó állandóan jó minőség mellett -, hogy 9 éve ugyanannyi az ára. Most 35 év után ismét szálloda vendég is voltam itt.

De nem az Aranybikában, hanem az akkor még nem is létező Centrum Szállodában.

A fekvése ennek is kiváló. (Az egyik képen jól látható, hogy a Kálvin téren levő szálloda nevének megfelelően valóban a centrumban, pontosabban a Nagytemplom közelében, található.)

A berendezést, a szobákat a képeken megtekintve, azok megfelelnek egy jó, közepes nemzetközi szállodának. (Olvasóink tudhatják, hogy ez egy saját tapasztalat alapján kialakított vélemény, mert a beszámolóim Szingapúrtól San Franciszkóig terjedő terület igen sok szállodáján alapulnak.)

A – szintén a képeken látható – reggeli választék pedig felül is múlja azt.

Egyedül az árat találtam viszonylag magasnak, de csak, ha figyelmen kivül hagyom, hogy külföldön mindig egy nagyon nagy szolgáltatón keresztül veszem igénybe a szobákat, ami akár 40 %-os kedvezményt is jelent, itt pedig közvetlenül a szállodától rendeltem meg.

Simonyi Endre