Nano Today 2013. III.

A rendezvény záró eseménye a díjkiosztás volt (GEDC 4570. kép). Köszönetet mondtak a rendezőknek (GEDC 4572. kép), akikről nekem is igen jó véleményem volt. Segítőkészek, mindig mosolygósak voltak. És a kitűnő ellátásról is gondoskodtak (GEDC 4563. kép).

A rendezvényhez tartozott egy kis kiállítás is, amin 5 cég volt jelen. Ebből 3 könyv és lap kiadó volt. Mégpedig nem is akárkik! Az Elsevier, az IOP és a Springer igencsak elit kiadónak számít (GEDC 4564 – GEDC 4566. kép).

És, miért voltak jelen?

Nem azért, hogy eladjanak!

Akkor meg miért?

Szerzőket keresnek!

Nincs talán elég ahhoz, hogy megtöltsék a lapjaikat, megírassák a könyveiket?

Nem! Van elég!

A tudományos kiadók közti kemény versenyben azonban nem mindegy, hogy ki a szerző? És az sem mindegy,mekkora a választék?  Ezeken a rendezvényeken igyekeznek a neves szerző jelölteket „megkörnyékezni”.(E miatt találkoztam ugyanazzal a GEDC 4567. képen látható mosolygó hölggyel Bilbaóban a Graphene 2013 és ezen a rendezvényen is.)

Befejezésül megemlékezek az IBN (nem IBM!) intézményről (GEDC 4562. kép).

A házigazda Institute of Bioengineering and Nanotechnology székháza egy tízemeletes Nano nevű épület volt az NTU (National Technical University) területén belül. A kutatási eredményeiket jól mutatja az, hogy a rendezvény elnökének Jackie Y. Ying professzor asszonynak az irányításával a mindössze tízéves intézet a drog és gén kutatásban, a sejtmérnökségben (már ilyen is van!), a katalízis kutatásban ért el nemzetközileg elismert eredményeket.(Személy szerint Ying professzor asszony a tekintélyes Nano Today lapnak a főszerkesztői pozícióját is betölti.) Vendég kutatóik vannak Ausztriából, az Egyesült Államokból, Egyesült Királyságból, Hong-Kongból, Indiából, Iránból, Japánból, Kanadából, Kinából, Koreából, Malajziából,Myanmarból, Romániából, Svájcból, Taivanból.

És tőlünk miért nem?

Simonyi Endre