Szakmaiság – Felelősség – Minőség

A Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége konferenciát tartott a fennti címmel az Országházban. Kövér László házelnök megnyitójáról, az előadásokról készült képeket itt megtekinthetik.

Néhány megjegyzést teszek ezekhez csak.

Dr Lukács János, a Szövetség soros elnöke megjegyezte, hogy a két Világháború közt a kamarák elnökei tagjai voltak a Felsőháznak, most meg 10 év után először, és akkor is csak egyetlen napra bemehettek a Felsőházi Terembe.

Azt már én teszem hozzá, hogy ez is megmutatja, mennyire fontosak a kamarák.

Ez, annak ellenére van így, hogy Dr Gáts Andrea, a Szövetség főtitkára elmondta, közel 300,000 tagja van a tag kamaráknak, és ezek az értelmiség szakmailag jobbjai.

Dr Doncsev András államtitkár előadásában elmondta, hogy 2006-ban elvették mindazt, ami a 3 egészségügyi kamarától a köztestületkénti működéshez szükséges. Ezt 2011-ben a kamarai törvénnyel orvosolták. Ezeket a kamarákat bevonták az egészségügyi tervek kidolgozásába.

Ehhez is van hozzátennivalóm: A Magyar Igazságügyi Szakértői Kamarától (MISZK) nem vették el! Nem, mert sohasem kapta meg! Azóta sem! A MISZK nemcsak nincs bevonva az igazságügyi tervezésbe, de még a tagjait érintő jogszabályok változásáról is (jó esetben) az utolsó pillanatban értesül. (De volt, amikor a Kamara tagjainak a tevékenységét döntő módon befolyásoló tervekről csak a sajtóból szerzett tudomást!)

Simonyi Endre