A tudományos kutatások kibontakoztatása a PPKE területén

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem nyílt napja keretében előadásokon mutatta be a sajtónak néhány területen elért tudományos eredményeit.

A levezető elnök megnyitőja (GEDC 4270. kép) után Roska Tamás akadémikus a kutatások irányítója tartott összefoglaló előadást (GEDC 4270 – GEDC 4278. kép).

Az első téma Dr Gyöngy Miklós beszámolója volt a bőrrák vizsgálatban használható képalkotó eljárás kidolgozásában elért eredményeikről (GEDC 4279 – GEDC 4288. kép)

Dr Iván Kristóf a „laboratórium egy csipen” témában a mikrofluidikai alkalmazásokat (pl. parazita meghatározást) ismertette (GEDC 4289 – GEDC 4296. kép).

Prószéky Gábor akadémikus az orvosok egymás közti (és a betegekkel is) kommunikációjában használt leletek nyelvi félreérthetőségének kiküsszöbölésére láttak neki egy „közérthető” lelet forma elkészítésének, először a szemészeti leleteknél (GEDC 4297 – GEDC 4316. kép).

Dr Gáthy Vera „Mind the Gap!” c. előadásában (GEDC 4317 – GEDC 4321. kép) azzal foglalkozott, hogy mennyire más India az indiaiak, az európaiak szemében és a valóságban.

Dr Szigetvári Tamás az EU és Törökország kapcsolatáról beszélt (GEDC 4322 – GEDC 4324. kép) a két oldal szemszögéből nézve.

Dr Schanda Balázs az igazság és közjó viszonyáról tartott előadásán nem voltak vetített képek.

Dr. Simonyi Endre