IBC 2013 ismertető

Az IBC 2013 Amszterdam idei legnagyobb rendezvénye volt. Igazi amerikai méretű bemutató mintegy 1,400 céggel és hatalmas látogató tömeggel. (A méretek egy számomra kellemetlen hatása volt az, hogy a megszokott szállodámban már több mint két hónappal a rendezvény előtt sem kaptam helyet, és máshol is nemet mondtak a foglalási kísérletemre. Végül egy rendkívül alacsony színvonalú helyen kaptam méregdrágán szobát.)

A helyszín a RAI (helyszin kép) igazán alkalmas ilyen nagy rendezvények megfelelő színvonalú lebonyolítására. Amíg ott voltam, nem volt semmiféle fennakadás.

Mivel mindössze egy napot voltam ott, ezért csak néhány rövid anyagot tartalmaz ez az ismertető.

Még mindig, ha azt akarják mutatni valamiről, hogy az zseniális, akkor a Rubik-kockával ábrázolják (rubik kép).

A Wowza cég (wowza kép) Media Server ‘Common Encryption’megoldása lehetővé teszi a Microsoft PlayReady to Deliver DASH használatát a Microsoft iOS és Android klienseknek.

A Brainstorm Multimedia, az ipar vezető 3D valósidejű grafikai és virtuális megoldás szállítója, itt jelentette be az NVIDIA Quadro® K6000 GPU kiegészítésére szolgáló megoldását.. A K6000 teljesen kompatibilis a Brainstorm termékeivel és jól észlelhetően megnöveli az eStudio a világ leggyorsabb valósidejű 3D grafikai és virtuális studio motorjának a teljesítményét. Más Brainstorm termékekre, mint az Aston 3D vagy EasySet 3D, szintén igaz mindez. Ezt demonstrálták a Brainstorm’s Virtual Set Show bemutatóján az IBC 2013 rendezvénynek.

A Vizrt néhány Viz Artist valósidejű 3D modellező és animációs munkaállomása kapcsolódott rá az NVIDIA GRID Visual Computing Appliance (VCA) rendszerére. A Viz Engine valósidejű video és grafikai kompozíció készítő rendszere futott az NVIDIA GRID rendszeren mind a Vizrt, mind az NVIDIA standon.

Az indiai Mathrubhumi TV, egy új 24-órás televizió hírcsatornája, a TSL Products’ TallyMan TM2 studio kontrol rendszerét és néhány AMUT-2MHD audio monitoring egységet telepített (TSL kép), melyekhez hasonlók megtekinthetők voltak a cég standján.

A Vitec Csoport Videocom Divízíójának Integrated Microwave Technologies, LLC (IMT) cége, a digitális mikrohullámú rendszerek vezető cége a sugárzás, sport és műsorkészítés számára bejelentette a Dejero + Nucomm Connect Live transmitterét (imt kép), ami esélyes volt a cikk írásának idején a “Best Satellite Contribution/Distribution/Transmission Solution” kategoria díjára.

A szabványosítás az alap.

A DVB (Digital Video Broadcasting) szabvány húsz éves. Mára már 1 milliárd készülékben használják. A szabványhoz olyan cégek csatlakoztak, mint pl. a BBC, Cisco, Ericsson, Huawei, Intel, Intelsat, LG, Microsoft, NEC, Panasonic, Phillips, Samsung, Sony, Telenor, Toshiba.

Az első DVB Common Interface (DVB-CI) specifikációt 1997-ben készítették. Ez leírja a Condi¬tional Access Module (CAM) és a központ, ami tipikusan egy TV készülék közti illesztést. Ez lehetővé teszi, hogy a CAM modul mindazt nyújtani tudja, amit a központ pl. audio és video szolgáltatást. Egy Europai Direktiva alapján, CI Plus csatlakozóval látták el az összes európai TV készüléket 2007 óta.

A rendezvényen bemutatott DVB-CI lus 1.4 kezel többszörös titkosított folyamot, széles sávú folyamot a CAM segítségével, az új “Online Service Descriptor Table”(OSDT), és tartozéka van az IP Multicast eszközökhöz. Ezek kiküszöbölik a set-top-box használatát.

Mindezt egy bemutatóval támasztották alá (demo kép)

Ganyejeva Szuszanna