Imagine Nano 2013 utolsó rész

A kiállításról meglehetősen egyedi nézőpont alapján számolok be. Hoztam magammal bizonyos vizsgálandó mintákat és azok bevizsgálásával “versenyeztettem” az ilyen mérésekre szakosodott itt megjelent cégeket. És csak ezekről a cégekről mutatok be képeket.

Az közös volt, hogy mindegyik nagyon igyekezett, de különösen a két hölgy. Ez meg is látszott az eredményeiken. (Sajnos azok a felvételek itt nem láthatók, mert majd küldik.)

Ugye azt írtam., hogy két magyar résztvevő volt (Bíró professzor és én), és most mégis zárásként Molnár Gábor előadásának lényeges képeit mutatom be. Az ok kettős. Ő egy francia egyetem meghívott előadójaként tartotta előadását, és ő nem Magyarországról jött.

Így maradt az az – ismétlem – igen sajnálatos tény, hogy hazánkban az ezzel az igen fontos tudomány területtel foglalkozókat, messze nem úgy segítik, ahogy kellene. (Visszatérve a Szingapúri Állami Egyetemen tett látogatásomra. Ott létrehoztak egy Grafén Központot 5 millió dollárért, amely az első két évére működési költségként további 20 milliót kapott. Nem véletlen tehát az, hogy onnan hat meghívott előadó is volt.)

Simonyi Endre