Olcsó húsnak nem mindig híg a leve

Békéscsaba egyik vendéglőjét ajánlották ottani ismerőseim. A “Halcentrum” kívülről igencsak átlagosnak tűnt (bejarat kép). A belső viszont ennél már sokkal igéretesebb volt (a Ged kezdetű képek).

Kétféle étlap van. Az egyik a menű elnevezésű, ami azonban nem a megszokott egy -esetleg két – ételsort jelenti, hanem egy sokféle ételből álló választékot, de a máshol menű árban adottakkal azonos áron. A másik a drágább ételeket tartalmazta. Ezek drágábbak voltak, de még így sem érték el a budapesti olcsóbb vendéglők árait. Levesnek “körtekrémleves pirított mandulával” volt a választott (leves kép, a képeknél az étlap megfelelő oldala is látható, ami alapján az árat is megismerhetik).

Ez mutatós volt, és a körte darabkák, a tejszín mandula szeletekkel harmonikus íz eggyüttest adott. A folytatás “rakott fogas zöldségekkel” volt (foetel kép).

A paradicsom, zukkini, lila hagyma sajt borítással egybesütve ízletes volt. A fogas szeletek mennyisége is megfelelt. Végül következett a “mandulás gyümölcskrémmel töltött sűlt körte narancsos csokoládés tükrön” (deszert kép).

Érdekes megoldás volt a szeletelt tökmag a megyvelővel töltött, kivájt fél körték tetején. Az egyetlen, ami – szerintem – az együttes kitűnőségén rontott, a csokoládé öntet túlzottan édes volta. Összefoglalásként annyi, hogy ameddig ilyen marad ez a hely, addig én minden békéscsabai utamon itt fogok ebédelni.