Genf. Vége

A mostani cikkel befejeződik a genfi beszámoló.

Mielőtt a mostaniakról írok megemlítem, hogy a tegnapi napon bejelentették, hogy a cikksorozatban említett LHC (Nagy Hadron Ütköztető) adatainak feldolgozásával a még eddig meglevő kis kétség is eloszlott azzal kapcsolatban, hogy a tavaly talált csakugyan a Higgs bozon.

Ellátogattunk két cukrászdába is.

Az egyik egy belvárosi felkapott hely volt. Itt középen is, és az utcára néző oldalon is bemutatták a vehetőket (2193 és 2194 kép).

Az általunk választottak az elől látható gyümölcsökkel feldíszített birsalmasajt (a nálunk megszokottnál lágyabb), egy pisztárcia és csokoládé bevonattal ellátott gesztenye tortácska (nálunk ehhez hasonló a gesztenye szív), egy itthon is ismert csokoládé bomba és kávé volt. Itt is igaz volt az, hogy a 4, 5 SFR látszólag jóval drágább, mint itthon, de egészen más szintet jelentett a minőség.

A másik egy külvárosi kis cukrászda volt. Mi ott megkóstoltuk a jobb felső sarokban látható mandulás csokoládékrémmel töltött gömböket (2156 kép), és megvettük az összest. Az ár itt úgy 1, 2 frankkal alacsonyabb volt, de ezt nem a gyengébb minőség, hanem a hely okozta.

Végül még írok néhány további látványosságról.

Egy további szép templom (2185 kép), egy a XVI. században felépült, és ma is működő pince-fogadó (2184 kép), egy virágóra (2183 kép), egy utcai zongorista (2197 kép), aki a pianinóján hangversenyt adott, egy igen díszes emlékmű (2166 kép), az egyik belvárosi kirakatban látható, fekvő műanyag habból készített elefánt (2142 kép), ami ebbe a válogatásba belefért.

És a – talán legnevezetesebb látványosság – szökőkút. Ez csak az ottani utolsó napunkon működött, és először, a már említett emlékmű mögött, láttuk (2165 kép).

Az aznapi szép idő lehetővé tette a vizibusszal történő tó átkelést (2172 kép), ami ott a szállodánktól kapott háromnapos közlekedési jeggyel is igénybevehető volt. (Ezt a bérletet alaposan ki is használtuk. Az első napon 130 villamos-, a másodikon csak 36 villamos, de helyette 58 busz megállónyit utaztunk, és a harmadikon ezzel utaztunk a repülőtérre is.) A kikötőből lehetett a legjobb képeket készíteni a szökőkútról (2173 és 2174 kép). Ez utóbbi képen ott van a tónak a Genf városához tartozó részét bemutató térkép is.

Ezzel elhagyjuk Genfet, és jön a következő, egyuttal utolsó állomás.