A Magyar Feltalálók Egyesületének a közgyűlése

A Szántay Csaba akadémikus elnök által megnyitott közgyűlésen Dr Vedres András főtitkár, az IFIA (a nemzetközi feltalálói szervezet) elnöke számolt be helyzetünkről (beszamaolo kép). (Szerkesztőnk, mint igen aktív magánfeltaláló, a MAFE tagja.)

Bár tavaly is szépen szerepeltek tagjaink a különböző külföldi kiállításokon, azonban idén már erre jóval kevesebb alkalom lesz. Az ok: Az állami támogatás teljes hiánya (nincstamogatas kép). E miatt elmarad a már hagyománnyá vált Genius kiállítás megrendezése is (nemleszgenius kép).

A Főtitkár által bemutatott ábrából (nincsbecsatlakozas kép) kitűnt, hogy a korábbi összes kormányzattal ellentétben, most semelyik állami szervvel sincs kapcsolatunk.

Ehhez én annyit teszek hozzá, hogy nemcsak nem kapunk mi feltalálók támogatást, de még olyan hátrányos megkülönböztetéseknek is ki vagyunk téve, mint a minket sújtó adózás, a pályáztatás.

Sőt!

Az állam még annyival sem „támogat” minket, hogy az ingyenes használatra felajánlott találmány, ami a háztartások energia szükségletét (tehát a lakosság kiadását) csökkentő megoldás, az arról megírt elkészítési útmutatót hajlandó lett volna eljuttatni a lakossághoz.

Így az innováció elősegítése, csak mese!

Dr Simonyi Endre