Párizs I.

Amikor Las Vegas, Szingapúr, Halle volt a látogatásom helyszíne természetesnek tartottam, hogy ezekről írjak, mivel aránylag kevés magyar jut el oda, de Párizsról írni? Minek? Hiszen oda már a XII. században megindultak a magyar “turisták”, és azóta mindig özönlenek.

Na azért van, amit az odautazók sem mind ismernek, és lehet hasznos tanácsot adni az odautazni akaróknak.
Kezdjük ez utóbbival!

Ezzel foglalkozik ez a cikk.

Azok, akik ötcsillagos szállodában kívánnak megszállni…befejezhetik ennek a cikknek az olvasását, nekik ez nem nyújt segítséget, akik ennél jóval lejebb…folytassák!

Gondolom, hogy annak, akinek nincs igazán sok elkölteni való pénze, azért annnak sem mindegy, mit is kap a pénzéért? És mennyiért kapja azt!

Amennyiben a Google a választás kiindulási pontja, akkor ott “nagyszerűbbnél nagyszerűbb” ajánlatokat talál. Írjuk be pl. a 11 Rue Victor Masse címet. Ez azé a szállodáé a St. George LaFayette elnevezésűé, amiben mi laktunk.(alábbi kép)

A talált ár kereken 24,000 Ft/nap, azaz kb. 100 USA dollár. Amennyiben viszont a foglalást nem az itt megadott címen, hanem az – általam a kedvező és korrekt repülőjegy foglalással megismert – Expedia nevű szolgáltatót használjuk, akkor a képen látható összeget találjuk, aminél a Google által ajánlottr ennél 50 %-kal magasabb. És ezt is kell fizetnünk! Nincs semmiféle rejtett költség!

Na most akkor nézzük meg ezt a választást!

A szálloda jó helyen van! Közel (alíg 200 méterre) a Pigalle metróállomástól. A repülőtértől a RER elnevezésű vonattal 25 perc alatt el lehet jutni a Gare du Nord pályaudvarra (9.25 EUR), és onnan metróval 3 megálló . (Itt jegyzem meg, hogy érdemes 10 jegyből álló jegycsomagot venni, ami jó a metr vonalakon kívül a buszokra is. Ez 12.70 EUR). Párizsban 14 fő metróvonal van, és nagyon sok busz. Ezekkel minden érdekesebb helyszínre el lehet jutni. A Pigalle állomásról (metromap pirossal aláhúzva) a legtöbb érdekes helyre legfeljebb egy átszállással. (Átszállás! Egy jeggyel ez megtehető! Nem úgy, mint nálunk most!)

Azt tehát már tudjuk, hogy ez a szálloda jó helyen van, és az itteni árakhoz képest olcsó. De milyen?

Egyszerű! Amit a képen (szallodaarunk kis képei) látni lehet az a valóság. Van TV, telefon , zuhanyozó fülke, mosdó,beépített ruhás szekrény, két éjjel nem nagyon ugráló személynek elég nagy ágy, de nincs hűtőszekrény, a szoba 3X3.25 m méretű, a szekrénybe csak beakasztani lehet a ruhákat, polc, vagy fiók nincs, egy szék van. A reggeli, amit a képeken látni lehet, és ami a szabaárban két személyre benne van az ez. (Viszont készségesen adnak még, ha valakinek ennyi nem elég.) A szoba tiszta, és naponta takarítják. A személyzet udvarias és seg ítőkész. (Magyarul nem tudnak, angolul is csak kevesen.)

Na, akkor most már megérkeztünk, van szálláshelyünk, reggelink, kezdjük a városnézést!

Az azonban már a következő cikk!