Egy kitűnő bicskei vendéglő

Az olvasók nem szoktak hozzá ahhoz, hogy tőlem ilyen című gasztronómiai tárgyú cikket olvashassanak. Pedig írtam már Szingapúrtól Las Vegasig sok vendéglőről. A kivételre azonban a Korona Pizzafaló rászolgált! (Legalábbis azokkal, amiket megismerhettem.) Nézzük meg közelebbről! A kép a csülkös, csilis-babos ételről készült. Mutatós! De nemcsak az! A valódi mexikói jellegű fekete-babbal készült étel zamatos, erős, az eredeti mexikói ízekre emlékeztet. És nem hagytak ki belőle semmi fontosat sem! És a mennyisége se kutya! A csülök Pékné módra pedig nem a sok helyen ennek csúfolt szörnyűség. Nem olajban sült szalma kruplival, hanem köményes, kemencés, a csülök zsírjában sült pecsenye burgonyával készült. És nem ugyancsak olajban sült szárított hagymával, hanem szintén a saját zsírjában sült hagyma karikákkal. Húsos szalonnával kiegészített, mind sovány, mind kövér csülök szeleteket gazdagon tartalmazott, amiket nem égettek oda, nem voltak félig nyersek, viszont egyenletesen megsültek azok voltak. Ja, és nem akarták agyon sózással rávenni a vendéget az ivásra! Mindössze egyetlen negatívumra kell felhívnom a leendő vendégek figyelmét: Amennyiben a Szerzőhöz hasonlóan haza akarják vinni, akkor jól vigyázzanak! Vagy tartsák vízszintesen azt a műanyag edényt, amibe csomagolják, vagy számítsanak arra, hogy a finom pecsenyezsírral a ruhájuk is megismerkedik.

Simonyi Endre