Hol volt…és most hol van?

Augusztus 27.-én készíttettem 25 plakátot az alábbi képen látható szöveggel. A következő napon ide a honlapra felkerültek azok az anyagok, amik – a Magyar Kétfarkú Kutyapárt által is használt – ugyan humoros formában, de komoly tartalommal jelentették be, hogy indulni szeretnék az érdi polgármesteri cím megszerzéséért. Ugyanitt voltak megtalálhatók a várhatóan legfontosabb ellenjelölt elleni kifogásaim is, amik megindokolhatták, hogy miért támogassanak. Ehhez fel kellett volna hívni telefonon, hogy – egy egyeztetett időpontban és helyen – átadhassák az ajánlószelvényüket.

felso1

A plakátokat Érd leglátogatottabb helyein helyeztük el augusztus 29.-én, betartva a Választási Törvény erre vonatkozó előírását. A kihelyezett plakátok közül néhányról itt látható az akkor készített felvétel.

erdeuj1
gyogysz

ligeta1

ligetb1

otp1

otp1a

unicr1

A következő két napon nem foglalkoztam a plakátokkal, hanem vártam a hívásokat.

Szeptember 1.-én este, amikor egy vidéki utamról jöttem vissza, az Érd-felső állomási átszállásomnál észleltem, hogy a plakát eltűnt. Erről is készítettünk felvételt (felso2), és ezután ellenőriztem a két, az érdligeti vasúti megállónál elhelyezettet is. Ezek is eltűntek. E miatt erről is készítettünk felvételt, melyek alább láthatók.

liget2a

ligetb2

Másnap ezért végigjártam a központ néhány helyszínét, ahova korábban plakátot helyeztünk el. Mind eltűnt. Ezekről szintén készítettem felvételt.

erdiuj2

otp2

unicr2

Megtekintve a helyszíneket a plakátok vagy azok darabjai sem voltak láthatók a környéken sem. E miatt és azért, mert a plakátok környezetében levő más plakátok még csak meg sem sérültek, ezért a természetes okból (pl. szélvihar) történő leszakadás kizárható.

Az is kizárható, hogy valaki (vagy valakik) úgymond „szórakozásból” tépték volna le, mivel aránylag sok, egymástól távol levő helyszínről van szó.

Minden felvételt és a honlap ezen témával kapcsolatos letöltését másolatban CD-n eljuttattam a hatóságoknak (Érdi Rendőrkapitányság, Érdi Választási Bizottság). A felvételek közt vannak olyanok is mint
– az UniCredit Bank,
– OTP Bank,
– a Balatoni úti gyógyszertár,
– az az épület, amiben az „Érdi Újság” szerkesztősége van,
amik kültéri térfigyelő kamerával vannak ellátva, ahogy ez az „1” számozású felvételeken is látható.

Haladéktalanul – a felvételek törlésének elkerülése céljából – beszerezve ezeknek a térfigyelő kameráknak a felvételeit, megállapítható lesz, kik voltak az elkövetők?

(Amennyiben ezen személyek arca nem vagy nem jól lenne látható, úgy ez nem jelent akadályt a találmányom tárgyát képező eljárás alkalmazása esetén. Az ezzel kapcsolatos közreműködésemet felajánlottam.)

Kértem a nyomozás sürgős megindítását, és az említett bizonyítékok ugyancsak sürgős beszerzését.

Most várom, hogy ha az nem is derül ki, hol vannak most a plakátok, de az igen, miért és ki által tűntek el? Esetleg az is, hogy az elkövetők mögött állt-e valaki, és ha igen úgy ki?

Érd, 2010.09.03.