Microsoft SharePoint 2010

A cím nem elírás, hanem a Microsoft SharePoint 2009 konferencia és kiállítás ennek az új terméknek, és a köré számos cég által kifejlesztett kapcsolódó terméknek az ismertetése céljából került megtartásra. Azt, hogy ehhez máris mennyien kapcsolódtak mutatja a 142 kiállító itt léte.

A rendezvény egyik fontos része azoknak az ismereteknek a megszerzése, amit azoktól lehet megkapni, akik már viszonylag sokat dolgoztak ezzel az újdonsággal. Erre a célra szolgál az “Ask the SharePoint Expert Session” (“Kérdezd a szakértőt szekció”).

Ennek az elsőnapi részében 6 szakértő (három szakkönyv, a “Windows SharePoint Service 3.0: Inside Out”, az “Inside SharePoint 2007 Administration”, és a “SharePoint Disaster Recovery Guide” szerzői) ült a pódiumon (kép) és igyekezett válaszolni az igencsak aktív “hallgatóság” kérdéseire. (Az aktivitást mutatja, hogy a végén félbe kellett szakítani, mert el kellett hagynunk a termet.) Az “igyekeztek” szó pedig azért kapott itt helyet, mert ők sem tudtak mindent. Volt, amikor valamelyik hallgató segített. De volt, amikor nem sikerült a kérdést megválaszolni. A főtéma – érthető módon – a korábbi változatról áttérés az újra témaköre volt. A legtöbb kérdés ezzel volt kapcsolatos.